Information Planet

Agencies
Information Planet

O nas

Przedstawicielstwo Szkół Zagranicznych PERFECT działa w Polsce od 1992 roku.

Jako pierwsi w Polsce zajęliśmy się promowaniem i organizacją wyjazdów do Australii a także do Nowej Zelandii – nasze doświadczenie w tej dziedzinie to już ponad 15 lat, podczas których pomogliśmy setkom naszych klientów zrealizować wyjazdy do wymarzonych miejsc. Zapraszamy Was do Kanady - kraju wielu możliwości...

Dowiedz się więcej

Kontakt





International Experience Canada

International Experience Canada

 

To szansa dla młodych obywateli Polski na zdobycie doświadczenia zawodowego oraz pogłębienie znajomości języka, kultury i społeczeństwa drugiego kraju.

Jako młody obywatel Polski, możesz pracować w dowolnym miejscu w Kanadzie przez okres do jednego roku. Jest to znakomity sposób poznania Kanady i zdobycia nowych przyjaciół!

W 2010 roku, program przewiduje 600 miejsc dla obywateli Polski, w ramach 3 kategorii.

Rozwój zawodowy – to program dla młodych profesjonalistów, pragnących uzyskać dodatkowe kwalifikacje w ramach swojego zawodu (trening, przygotowanie) oraz doświadczenie w swoim zawodzie, z zatrudnieniem na czas określony (maksymalnie do12 miesięcy). Warunkiem uczestnictwa w tym programie – jest uzyskanie oferty pracy w swoim zawodzie Kanadzie.

Staż – to program skierowany do osób, pragnących odbyć staż lub praktykę zawodową w trakcie swojej nauki. Warunkiem uczestnictwa jest uzyskanie oferty płatnego stażu/praktyki w Kanadzie. Jeżeli Twoje wynagrodzenie będzie niższe niż 800 $, wówczas należy być zabezpieczonym posiadając 2500$ na pobyt w Kanadzie.

Praca wakacyjna
– to program nie wymagający uzyskania wcześniejszej oferty pracy w Kanadzie związanej z zawodem. W ramach tego programu – pracodawcę możesz znaleźć na miejscu, bądź skorzystać z gotowych programów i ofert reprezentowanych przez nas szkół w Kanadzie. Od uczestników programu, nie posiadających udokumentowanej oferty pracy – wymagane jest posiadanie 2500$ na pobyt w Kanadzie.



Jakie kryteria musisz spełnić, aby wziąć udział w programie?

- Wiek 18-35 lat w momencie składania wniosku;

- Obywatelstwo polskie;

- Ważny paszport biometryczny (ważność paszportu musi przekraczać planowany okres pobytu w Kanadzie);

- Polskie świadectwo niekaralności – należy również dostarczyć świadectwo niekaralności ze wszystkich krajów, w których zamieszkiwaliście Państwo przez okres sześciu miesięcy lub dłuższy, po ukończeniu 18 roku życia;

- Bilet powrotny lub środki finansowe na zakup takiego biletu oraz udokumentowanie środków niezbędnych na pokrycie kosztów utrzymania;

- Brak wcześniejszego uczestnictwa w wybranej kategorii programu;

- Wykupienie i udokumentowanie pełnego ubezpieczenia od kosztów opieki medycznej łącznie z hospitalizacją i transportem do Polski. Ubezpieczenie musi obejmować cały okres pobytu.

- Nie może towarzyszyć Ci współmałżonek, dziecko ani żadna inna osoba pozostająca w tym samym gospodarstwie domowym.

- Otrzymanie oferty stażu lub pracy (w przypadku dwóch pierwszych kategorii programu).

- Dowód na posiadanie środków finansowych w kwocie 2500$ (w przypadku programu Pracy wakacyjnej oraz Stażu płatnego mniej niż 800/miesięcznie).

Logos_schools